Zettertjarn's U- Flax

Krabbenesmyrakennel

- Oppdrett av Gordonsetter

 

www.krabbenesmyrakennel.com

Kontaktinfo:

Karl- Petter Johansen

krabbenesmyra@gmail.com

Tlf: 95222661

Zettertjärn's U- Flax

Zettertjärn's U- Flax har vært en fantstisk jakthund over mange år. Hun har alltid vært den som gir alt på jakt. Viltfinnerevne og ikke minst evnen til å bringe fugl for skudd har vært hennes varemerke.

Zettertjärns U- Flax ( Zettertjärns Magica De Hexz- Black Mystery Chiook)

Født. 28.01.05

Regnr. s 19854/2005

Hd: A

Oppdretter: Kristina Edh

Eier: Karl- Petter Johansen

 

Om Meg

U- Flax, eller Flax som hun kalles i det daglige, ble kjøpt fra Kristina Edh i Järpen i Sverige. Flax ble kjøpt med tanke på at hun fører et veldig spennende blod, fra en av de sterkeste gordonsetterlinjene i Sverige kombinert med nytt innport blod fra sterke jaktlinjer i Sveits. Hun er pr. i dag den eneste tispa i Norge med disse blodslinjene og er derfor også en spennende avelstispe når den tiden kommer.

Flax er en hund som har vært svært enkel å dressere. Hun var tidlig jaktmoden hvor de første rypene ble felt allerede den første høsten hvor hun var bare 7- 8 mnd gammel. Riktignok kom ikke søket skikkelig før vinteren etter, men når hun først kom i gang holdt hun et veldig høyt nivå vintersesongen 2006. Dette medførte flere gode premier denne vinteren.

På jakt har hun virkelig hatt muligheten til å utvikle seg denne høsten, og den sjansen har hun ikke latt gå i fra seg. Jeg vil betegne Flax som en hund som en meget sterk viltfinner, som svært skjelden misbruker sjansene sine, hun er veldig kald i holdet og flink i fugl. Hennes aller beste egenskap er kanskje vindbruk, som medfører at hun nesten alltid kommer riktig og presist i fugl.

Under praktisk jakt har hun imponert meg både på rypejakt på høyfjellet og etter den store svarte i barskogen.

Godkjent Avelstispe i NGK

Jaktprøvepremier Uk:

2. pr. uk Altevann 26.03.06

1.pr. uk Andenes 07.04.06

2.pr uk Andenes 09.04.06

Nr.1 Artic Cup, kvalifisering, Alta 21.04.06

Nr.2 Artic Cup finale, Alta 22.04.06

Årets Unghund, Nord Troms fuglehundklubb 2006

Nr. 6 Årets Unghund Norsk Gordonsetterklubb 2006

 

Kritikk 1pr. Uk Andenes 09.04.06

" Flax starter ut i meget godt i lett fin aksjon i fin bredde og dybde. Terrenget dekkes i fin kontakt med fører. Stand langt ute. Reiser villig rype og er komplett rolig i oppflukt og skudd, utreder greit. Senere ny stand, og rype letter før fører kommer til. En meget god hund som i dag får en velfortjent 1 pr. uk"

Tallkarakterer: 5,5,5,6,4,4,4 Slipptid: 60 min.

Dommer: Øyvind Berger

 

Jaktprøvepremier Ak:

3.AK Ringvassøy 24.02.07

2.Ak Alta 19.04.08

2. AK Nordreisa 18.10.08

2.AK Vannøya 28.03.09

2.AK Alta 25.04.09

1AK. Alta 14.04.2014

 

Kritikk 1. pr. AK Alta 14.04.2014

" Flax starter ut i meget stor fart, fin stil i god kontakt med fører. Finnes i stilfull stand, reiser kontrollert rype og er rolig i oppflukt og skudd. utreder Godt! Fortsetter dagen ut med sitt prima søk. Apportbevis OK"

1 pr. AK.

Tallkarakterer: 556444, Slipptid 70 min

Dommer: Kristoffer Brobakk

 

Kritikk 2.pr. AK Nordreisa 18.10.08

"Avsøker terreng i meget stor fart, flott stil og aksjon. Meget fin bredde og framdrift i god kontakt med fører. Stand, går villig fram på ordre, rype letter og U- Flax roes i oppflukt og skudd. Utreder ok. Senere stand, roes i oppflukt og skudd og ny rype letter. Senere stand langt ute, reiser jaktmessig meget godt i lag med fører rype som ligger presist forran og er rolig i oppflukt. Støkker under utredning og er rolig. Moderer seg noe og avsluttes med 2 pr. AK."

Tallkarakterer: 4,3,4,6,3,3,4 Slipptid 50 min.

Dommer: Idar Langmyr

 

Denne dagen var vi meget nært en 1 pr.ak. Beklagelig vis fikk vi det siste slippet på tur ned av fjellet, og begynnte å gå etter en firejulings vei. Eg fikk en følelse av at flax tenkte at dagen va over, det begynte å bli mørkt og vi gikk etter en vei, så ho ville ikke gå ordentli ut i søk.

 

Utstillinger:

Tromsø 11.06.06

" Liten fin tik, bra hodeform, mørka øgon, korekt bitt, bra hals, rygg og kors. tilstreklig vinklet i skuldre og overarm.Bra brystkorg, bra bakbensvinkler. Fine rake bevegelser, rør seg mye bra fra siden, litt trangt."

1Auk, 1aukk, Hp, 1 Vk.

Dommer: Lena Stålhandske

 

Ringvassøya 15.08.08

"3 årig tispe av utmerket type med vakkert velskåret hode med godt rase og kjønnspreg. Fin hals, god rygg, utmerket kryss med fin haleansettning. underlinje ok. Sterke velstillede og velvinklede lemmer. Poter ok. Glimrende bevegelser. Litt trang bak. Pent og velpleiet hårlag. Farger og avtegninger ok. Prima temprament."

1 BK, 2 Konk, CK

Dommer: Erik Petersen

 

Copyright © Karl- Petter Johansen