Om

Krabbenesmyrakennel

- Oppdrett av Gordonsetter

 

Om Krabbenesmyra kennel

Krabbenesmyra kennel og jeg, Karl- Petter Johansen, som er innehaver, er en liten og kvalitetsbevist oppdretter av Gordonsettere. Mitt mål som oppdretter er å avle fram Gordonsettere som kan være med å utvikle rasen framover, slik at morgendagens Gordonsettere kan gi oss nye håp, drømmer og store og små opplevelser i fjellet og på skogen.

Jeg er ekstremt opptatt av ærlighet og seriøsitet i det jeg holder på med, slik at mine valpekjøpere skal være klar over hva de kan forvente av meg som oppdretter og ikke minst at de skal få kunnskaper og informasjon om det de kan forvente av sin valp.

De egenskaper jeg fremhever mest i min avl, er egenskaper som gemytt, helse, viltfinnerevne, vindbruk, fuglebehandling, søkskvaliteter, dresserbarhet, samarbeidsegensaper og ikke minst generelle bruksegenskaper som turhund og kompis. Familien, jakta, fiske og friluftsliv er min store lidenskap og hobby, og jeg ønsker derfor å avle fram hunder som vi alle kan tirves med på alle turer på fjellet til alle årstider og under alle forhold.

Jeg, Karl- Petter Johansen, som er innehaver og eier av kennelen, har ikke vært oppdretter over så mange år, men har på tross av min " unge" alder etterhvert fått lang erfaring med fuglehunder og rasen Gordonsetter.

Jeg vokste opp med rypejakt og to Gordonsettere, men fikk min første fuglehund i 1999. Bråtebekken's Sarek, ble en god læremester og en stor utfordring for en ung og uerfaren hundemann, men mye jobbing og mange timer i fjellet gav de resultatene en som førstegangseier kunne drømme om. På sine få jaktprøvestarter fikk han 2 x 3 uk og 1 uk. Dessverre fikk han ett kort liv, og mange tårer ble feldt da han brant inne i huset hos mine foreldre høsten 2000, bare 17 mnd gammel.

 

Drømmen om Gordonsetteren var skapt og det gikk ikke mange månedene før et nytt ungt Gordonsetter hode fant veien til meg og etterhvert har jeg også fått muligheten til å avle fram Gordonsettere som har skapt store drømmer og opplevelser hos mine valpekjøpere og ikke minst hos meg som oppdretter.

 

I skirvende stund, har jeg vært oppdretter på 3 Gordonsetterkull. Dette har vært tre meget vellykkede kull, som har vært med å prege Gordonsetter rasen i en positiv renting. Mer om kull fra Krabbenesmyra kennel, kan du lese om under fanen Kull og Valper.

03.02.15

Karl-Petter Johansen

 
 
 

Copyright © Karl- Petter Johansen