Krabbenesmyra's C- Kull

Krabbenesmyra's Carbon (Kapo)

Eier: Ari- Matti Joki

HD: A

 

Jaktprøvepremier:1 x 1 UK 2x 2 UK + semifinale finsk derby

 

Utstillingspremier:

Finnland: 17.05.15

Exelent, Cert, Bis

 

7 months old male, built very strong. Very typical head. Very good neck. The chest is good developed. He is only 7 months old but the angulations is very good. The cost is excllent and he has black & tan correct on his face and body. He move great.

The assessment was champ, honorable mention and pappy class 1.

 

Avkom: Parret med Loukasahund Barbara. Det ble 01.03.15 født 6 valper, 3 tisper og 3 hanner. (Finnland)

Krabbenesmyrakennel

- Oppdrett av Gordonsetter

 

www.krabbenesmyrakennel.com

Kontaktinfo:

Karl- Petter Johansen

krabbenesmyra@gmail.com

Tlf: 95222661

Krabbenesmyra's C- Kull

Krabbenesmyra's C- Kull kom til verden 23.juni 2013.

 

Det var en parring som ble gjennomført i tett samarbeid med eier av Hannhunden Gunnar Marthinsen. Vi hadde begge stor tro på at kombinasjonen mellom Zettertjär's U- Flax og Børgsjitens Diero, kunne bli meget bra. Jeg og Gunnar jakter mye sammen og kjenner hverandres hunder godt.

Den 23 juni 2013 kom det 7 sunne og friske valper, fordelt på 5 hannhunder og 2 tisper. Vi hadde mange bestillinger på valper og mange spennende valpekjøpere ønsket seg valp fra denne kombinasjonen. Like etter at valpene var kommet til verden, fikk vi informasjon som gjorde at vi fikk mistanke om at Diero kunne være bærer av CCA (lillehjerne svinn). Jeg og Gunnar ble raskt enige om at vi ville teste alle valpene, slik at valpekjøperne på forhånd var klar over om deres valp var bærer eller fri for CCA. Denne informasjonen fikk alle som hadde bestilt valp. For noen var dette veldig skremmende og de ville trekke seg fra valpelista. De aller fleste var derimot svært fornøyd med måten vi løste dette på og de hadde selv så stor tro på disse valpene at de ville ha valp uansett utfall.

 

Statistisk sett skulle 50% av valpene være bærere og 50 % fri for CCA. Ut fallet ble at det var 3 hannhunder som var fri for CCA og 2 hannhunder og 2 tisper som ble bærere av CCA. På grunn av testing av valper og at vi måtte vente på resultatene fra testene var ikke valpene leveringsklar før de var ca 10 uker. Jeg skulle selv beholde ei tispe fra denne parringen og noen få dager før levering av den siste tispe valpen, ble denne akutt syk. Besøk hos vetrinæren kunne konstatere forstoppelse og magekramper. Få timer senere døde valpen i fanget mitt.

 

Krabbenesmyra's C - Kull har så langt svart meget godt til forventningene. De har vært tidlig jaktmoden, med stor trøkk og djervhet i fugl. 2 av valpene ble stilt på jaktprøve før de var 10 mnd gammel, og bare tilfeldigheter var avgjørende for at de ikke kom hjem med 1 uk. Krabbenesmyra's Coffee ( Svante) fikk 2 uk på sin første prøvestart, og hentet hjem nok en 2 uk før han var 11 mnd gammel. Høsten 2014 fikk Krabbenesmyra's Carbon ( Kapo) til Ari- Matti Joki i Finland 1 uk høyfjell og han kom også til Semifinalen i finske derby på lavland. Carbon har vært en meget spennende hund, som har gjort seg bemærket i Finland og han har fått sin første parring med en meget spennende finsk tispe denne vinteren. Valper ventes i mars 2015.

 

Vinteren 2015 vil det være mange hunder fra Krabbenesmyra's C- kull å se på startlistene på ulike jaktprøver rundt om i landet.

Så langt i vinter er det 4 av valpene fra C-Kullet som har fått 1 uk og dermed også er klar for Arctic cup.

Så langt i UK har Krabbenesmyra's C-Kull hentet hjem tilsammen 21 UK premier. Hvor av 11 av disse er 1. premier.

 

Det er 3 hunder fra dette kullet som så langt er stilt i AK. Alle disse tre er premiert og Krabbenesmyra's Coffee og C-Mei har 1 AK som beste premie.

Krabbenesmyra's Copper har 2x 2 Ak som beste premie. Han ville nok også hatt en 1 AK, hvis han hadde apportbeviset på plass litt tidligere.

 

 

Krabbenesmyra's Coffee (Svante)

Eier: Rune Pedersen

HD: B/C

 

Jaktprøvepremier: 2 x 3 UK, 3 x 2 UK, 2 x 1 UK, 1 AK, 1 VK

 

Utsilling: Ikke stilt

 

 

 

Krabbenesmyra's C- Mei

Eier: Karl- Petter Johansen

HD: C/D

 

Jaktprøvepremier: 1 x 3 UK, 3x 1 UK,1 x 3 AK, 3 x 2 AK, 1 x 1 AK

 

Utstilling: Verry Good

Krabbenesmyra's Canto (Ravdo)

Eier: Daniel Larsen

HD: C

 

 

Jaktprøvepremier: 1 x 3 UK

 

Utsilling: Ikke Stilt

Krabbenesmyra's Chako ( Varg)

Eier: Tore Martin Lilleby

HD: ?

 

Jaktprøvepremier: 1 start i UK.

 

Utstilling: Ikke Stilt

Krabbenesmyra's Copper ( Arex)

Eier: Gunnar S. Marthinsen

HD: A

Jaktprøvepremier: 1 x 3 UK, 5 x 1 UK, 1 x 3 AK, 2 x 2 AK

 

Utstilling: Ikke Stilt

Copyright © Karl- Petter Johansen