Nyheter 2017

Krabbenesmyrakennel

- Oppdrett av Gordonsetter

 

www.krabbenesmyrakennel.com

Kontaktinfo:

Karl- Petter Johansen

krabbenesmyra@gmail.com

Tlf: 95222661

 

06.09.2017

Krabbenesmyra's Odine er i Storform.

Krabbenesmyra's Odine og Steinar Bøe er i storform denne høsten. Odine har startet en gang i VK og fikk da en meget sterk 2.VK. Nå i helgen fikk hun ikke plass i VK, men ble da startet i AK. Odine klinket like godt til med en meget sterk 1 AK. Gratulere så mye til Odine og Steinar. Odine vil bli parret på neste løpetid som ventes rundt årskifte. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Krabbenesmyra kennel og eier av Odine, Steinar Bøe.Vi gleder oss masse til det kommer ett nytt krabbenesmyrakull kommende vinter.

 

15.05.2017

Gledelige Nyheter Fra Gordonsetterklubben

Krabbenesmyra's C-Mei vant vintercupen i AK.

Vår egen Krabbenesmyra's C-Mei, skulle egnetlig ikke satses på denne vinteren. Hun har siden nyttår fram til sesongslutt kun noen få treningsturer og fire jaktprøvestarter. C-Mei har tatt vare på sine sjanser på trening og på vinterens prøver. Når sesongen var over hadde hun hentet hjem 1 x3 AK, 2x 2 AK og når hun i tilleg avsluttet sesongen med en flott 1 AK, var hun også vinterens beste AK hund i NGK. Det har vært en topp sesong, med en perfekt avsluttning :-)

 

03.05.17

To strålende helger på jakt etter Storrøya under isen.

Vi har vært så heldige at vi har fått to strålende helger på fjellet hvor vi har jaktet på Storrøya. Mange flotte opplevelser har det blitt og gode minner er lagret på minnekontoen.

Jakten etter rekordrøya må fortsette, men mye flott matfisk har vi kunnet nyte de siste dagene.

Hjemmesiden er oppdatert med ett lite glimt fra noen av våre gode minner fra de siste helgene.

Fjellfiske

 

17.04.17

Krabbenesmyra's C-Mei nr. 2 i klubbmesterskapet til Nord-Troms Fuglehundklubb.

Tusen Takk til Ragnhild Sellevoll Dyrstad som har ført Krabbenesmyra's C-Mei til en meget sterk 2. Plass under klubbmesterskapet til Nord- Troms Fuglehundklubb. Det var meget sterk konkurranse under årets klubbmesterskap, med hele 18 AK hunder til start. Ragnhild og C-Mei gjorde en meget god jobb og etter endt dag og 2 fuglearbeid med reis, ble det en meget sterk 2 plass!

Tusen Takk til Ragnhild som ønsket å føre C-Mei, mens jeg selv har vært på Østlandet og feiret påska sammen med familien.

Gratulere så mye til Klubbmester Sarafjellet's Fight, som ble ført av Robert Bjørklund. Jeg har dessverre ikke fått med meg resten av premielista under årets klubbmesterskap.

 

Krabbenesmyra's Odine, har reist sørover igjen.

Krabbenesmyra's Odine som skulle parres på førstkommende løpetid, ble med oss sørover til sin eier, Steinar Bøe. Løpetida lot vente på seg, og siden den ikke kom slik vi hadde planlagt, vil hun ikke parres på førstkommende løpetid. Denne parringen vil bli gjennomført ved neste løpetid.

 

11.04.17

Krabbenesmyra's C-Mei med 1 AK i Alta

Prøvesesongen var ikke helt over for vår del.

Jeg øynet muligheten for en liten tur til Alta og fikk etterpåmeldt C-Mei og Saga i siste liten på fredagen i Alta. Det angrer jeg ikke på :-)

C-Mei, som kun har en liten treningstur siden Arnøyprøven, viste kanonform og viser igjen at hun er en utmerket viltfinner.

C-Mei klinket til med to flotte fuglearbeid med villig reis og etter endt dag, var endelig 1 AK ett faktum. Jeg må si at jeg er meget imponert over denne frøkna, som gang på gang tryller fram fugl og blir premiert på prøve.

C-Mei har denne vinteren kun 4 starter og hun er premiert på alle sine starter. Krtikken til C-Mei kan leses her.

 

Kvantomyra's Saga var nær ved å hente hjem en god premie denne gangen også. Saga gikk som ei kule og hun fant også fugl. I sitt tredje slipp ser vi henne trekke ann og feste stand. Denne standen justerer hun flere ganger, mens makker sekunderer noen meter bak. Saga reiser selvstendig flere ryper og lar seg dessverre ikke stoppe i denne situasjonen.

 

Gunnar Marthinsen og Krabbenesmyra's Copper (Arex) fikk en sterk 3 AK på Altevannsprøven helga 21 mars. Det ble litt for mange sjanser til at han kunne kjempe om en høyere premie, men denne vil nok komme snart.

 

Nå er det påskeferie og de neste helgene framover vil vi komme oss til fjels!

 

God påske til dere alle sammen!

 

13.03.17

Krabbenesmyra's C-Mei med 2 x 2 AK på Arnøya

Denne helga var det Arnøyprøven hvor jeg var prøveleder. Det var ett meget vellykket arangement i regi av Nord- Troms Fuglehundklubb med masse fugl og god stemning.

Jeg fikk også mulighet til å stille både C-Mei og Saga i kvalitet begge dagene.

C-Mei viser formstigning fra sist helg, men hun mangler ennå det siste treningsgrunnlaget for at hun skal klare å holde trykket dagen ut. Det som er svært positivt er at hun finner fugl og behandler denne på en utmerket måte.

På lørdagen fikk hun tidlig ett fuglearbeid uten reis og hun ble tilslutt avsluttet med 2 AK. Søndagen startet meget godt og hun hadde i løpet av sine første 20 min. Ett fuglearbeid uten reis og ett fuglearbeid med reis. På slutten av dagen ble det for tungt for C-Mei og hun ble avsluttet med en 2 AK. Jeg er likevell meget godt fornøyd med C-Mei, som på tross av et svært begrenset treningsgrunnlag snuser på topppremien denne helga.

Når det gjelder UK- hunden Kvantomyra's Saga, har hun også hatt stor utvikling denne helga. Hun har vært på jakt fra første minutt og jobber meget godt under tunge forhold. Utolig nok gikk hun i 60 minutter på lørdag, uten sjans på fugl. Søndag fikk hun mange sjanser. I første slipp var det enormt med fugl og det endte også opp med en egen stand, hvor det ble skutt når fugl letter. Saga er rolig i oppflukt og skudd, men dommer mener det er utenfor jaktbart hold. I sitt andre slipp går hun glimrende, tar stand langt ute, når på tur opp til henne letter ryper lenge før vi er på jaktbart hold og dommeren ser dessverre ikke disse rypene, men Saga er rolig. Senere i samme slipp ny stand langt ute, makker kommer inn og tar opp ryper foran Saga.

Litt synn at vi ikke fikk noe ut av disse situasjonene, men sånn er det noen ganger.

Nå er nok prøvesesongen over for vår del, når vi har gjort unna de siste skirennene med ungene, håper jeg på lange fine fjellturer, hvor vi kan ligge å jakte på storrøya.

 

07.03.17

Krabbenesmyra's C-Mei med 3 AK i Tromsø

Denne helga ble det sesongdebut på jaktprøver. Det var Kvantomyra's Saga som kulle få sjansen. Til dels svært tungt føre og en uerfaren hund, gjorde at vi ikke lykkes helt denne helga. Saga fikk starte fredag og søndag. Fredag fikk hun til sammen 60 min slipptid og hun hadde også en stand, som dommeren dessverre ikke fikk med seg. Søndagen gikk hun enda litt bedre og hun hadde sine sjanser på fugl, men Saga var nok ikke helt på hugget og kom litt på etterskudd.

Krabbenesmyra's C-Mei fikk en start på lørdagen. Hun har nok litt for lite treningsgrunnlag til å holde den søkskvaliteten som jeg ønsker under tunge forhold. C-Mei og makker har samstand i tredje slipp. Begge går fram og reiser ei enkelt rype. C-Mei er rolig i oppflukt og skudd, selv om makker går etter. Vi blir avsluttet med en 3 premie AK.

 

Til helga blir det nye sjanser, på Arnøya for begge hundene.

 

19.02.17

Gratulerer til Kvantomyra's Saga og hennes søsken som feirer 1 års dag.

Vår egen Kvantomyra's Saga har 1 års dag i dag.

Dagen er feiret med en flott treningstur i fjellet. Vi forsøker å utnytte dagene vi har til rådighet til trening av hunder.

Både Saga og C-Mei begynner å komme i form. Saga viser gode tendenser med et godt søk og fine fuglearbeid. Hun vil få sin jaktprøvedebut på Tromsøprøven første helga i Mars. Saga har også fått sin egen side, under fanen våre hunder.

 

 

13.02.17 Nytt spennende valpekull fra Krabbenesmyra kennel

Jeg planlegger nå ett nytt spennede valpekull denne våren. Sammen med eier av Krabbenesmyra's B-Odine, Steinar Bøe er vi i gang med planleggingen av ett nytt valpekull fra Krabbenesmyra kennel. Vi planlegger parring ved førstkommende løpetid som ventes i løpet av april 2017.

Krabbenesmyra's B- Odine er fra mitt B-Kull etter Zettertjarn's U-Flax og Wayndancer Thunder. Dette kullet er et kull som har gjort det meget godt på prøver, hvor hele 5 av 6 hunder som er stilt på prøver er blitt premiert. 4 av disse har 1 UK som beste Resultat. 2 av disse har også 1 AK, etter fylte 2 år.

Krabbenesmyra's Odine har selv mange gode jaktprøvepremier med blant annet 1 UK, 1 AK og flere VK premier. Hun er ei lita tispe med flott gemytt og en hærlig samarbeidsevne.

Steinar Bøe og Jeg har kommet fram til at vi ønsker å bruke en hannhund som har spennede blodslinjer og storjaktlyst.I tillegg kommer denne hunden fra ett kull, som har vist jevnhet hvor flere av hans kullsøsken er godt premiert på jaktprøver. Hele 4 stykker fra dette kullet har 1 AK som beste resultat. Vi mener at denne hannhunden vil være en god Match mot Krabbenesmyra's B- Odine og vi vil kunne få avkom fra dette kullet som vil kunne vise egenskaper som viltfinnerevne, jaktlyst, dresserbarhet, samarbeidsevne og ikke minst god helse.

Hannhunden vi har avtalt å bruke er Høgtinden's Aiko til Stian Dybvik. Aiko er en spennende hannhund, med meget god trøkk og viltfinner egenskaper. I tillegg har han alle de andre egenskapene og blodslinje som vi ønsker i denne parringen. På Jaktprøve har Høgtinden's Aiko 1 UK og 1 AK.

 

Skulle du være interessert i valp eller ønsker du å høre mer om denne parringen er du velkommen til å ta kontakt:

 

Karl-Petter Johansen Tlf. 95222661

 

 

13.02.17 Vintertrening og forberedelser til vinterens jaktprøver

Treninga og forberedelser til noen vinterprøver er godt i gang. Kvantomyra's Saga viser gode tendenser, med god trøkk og stort format. Jeg er også veldig godt fornøyd med måten hun bruker vind og terreng på, så nå gjelder det bare å spisse formen fram mot første jaktprøvestart.

Siden begge mine jenter er aktive på ski og skiskyting, er planlegging ett nøkkelord for å få til noen jaktprøvestarter denne vinteren. Slik det ser ut nå, vil jeg få mulighet til å stille med Saga på Tromsøprøven første helga i mars. Vinterens mål er å få Saga kvalifisert for Arctic cup i Alta. Hvis vi lykkes med dette vil det også kanskje bli noen AK starter på Krabbenesmyra's C-Mei.

 

Copyright © Karl- Petter Johansen