Nyheter 2016

Krabbenesmyrakennel

- Oppdrett av Gordonsetter

 

www.krabbenesmyrakennel.com

Kontaktinfo:

Karl- Petter Johansen

krabbenesmyra@gmail.com

Tlf: 95222661

22.11.16

På tide med en oppdatering her...

Ja på tide med en oppdatering her.

Tiden går fort og det har ikke vært lett å holde denne siden oppdatert. Etter en flott sommer med mange flotte opplevelser sammen med familien, mange flotte fiskeopplevelser, både på sjøen og i elva, kom den etterlengta høsten...

Selv om det ikke har vært ett toppår for rype her nord, har det likevell blitt mange flotte jaktopplevelser på fjellet. Værmessig har vi vel kanskje hatt tidenes høst. Dag ut og dag inn med sol fra skyfri himmel, legger ingen demper på opplevelsene på jakt. Jeg har det har blitt flotte turer på jakt sammen med gode kompiser og ikke minst har jeg vært så heldig å få noen fine turer sammen med jentene mine.

Høstens høydepunkt er som alltid ei ukes skogsfugeljakt hos "søtabror" sammen med min gode jaktkompis Gunnar Marthinsen. Det ble fantastiske jaktdager, som har brendt seg fast i netthinda.

 

Fiskesidene er oppdatert med en liten fiskefilm.

15.04.16

Årets Altaprøve og Arctic Cup er i gang....

I dag gikk startskuddet for årets Altaprøve og Arctic Cup. Jeg har stilt med Krabbenesmyra's C- Mei i AK i dag. Hun startet meget godt og fikk i første del av slippet en makkersstøkk. Hvor Makker gikk etter fugl, ny makker ble satt på. C- Mei går utmerket og finnes i stand langt ute. Ho reise presist fugl og roes i oppflukt og skudd. Mot slutten av slippet finn vi ho i stand på nytt. Når Jeg kommer opp til ho Reise ho Djervt fugl og dessverre e ho ikke like enkel å stoppe i denne situasjonen.... så drømmen om 1 AK leve videre til i morra!!!

 

 

 

 

15.04.16

Kvantomyra's Saga er vårt nye tilskudd i flokken.

Vi har hentet inn en ny hund i vår lille flokk. Det er Kvantomyra's Saga,som er etter Patiaine's Black Beuty og Børgsjiten's Diero. Saga kom til oss i går og er en utrolig trivelig valp med masse pågangsmot og null frykt!

Mens jeg er på jaktprøve i Alta, Helene og ungan er på Skirenn i Kiruna, passes lille Saga av min gode valpevakt Magnhild (Kennel Reisajenta).

Saga har allerede fått sin første Fjelltur og har det helt Toppers sammen med "barnevakta"

 

10.04.16

Arnøyprøven ble AK debuten får min Krabbenesmyra's C- Mei.

Rypeøya Arnøya, ble AK debuten til min egen Krabbenesmyra's C- Mei.

Arnøya kan være utfordrene på mange måter, mye vær og tusenvis av ryper kan

vippe selv den mest veldresserte fuglehund av pinnen.

AK debuten på lørdagen, ble som mange andre debuter kort og heftig. Før vårt første slipp var det fugl i lufta gang på gang. Turboføre og lite vind gjorde forholdene utfordrene.

C- Mei startet ut sammen med makker, de støkket rype og C- Mei ble for urolig.

Søndagen gikk alt så mye bedre. C- Mei gikk meget godt og fikk ett fuglearbeid uten reis i første runde.

I andre runde ble det en makkers støkk og en makkers stand, mens i tredje runde fikk hun en stand, hvor vi ikke kom på jaktbart hold og hun ble etter hvert avsluttet med en meget god 2 AK.

10.04.16

Krabbenesmyra's B- Odine markerer seg i VK.

Steinar Bøe og Krabbenesmyra's B- Odine, stilte til start i Espedalen under en endagers VK. Det var godt med fugl i terrenget, hvor hele 10 hunder hadde godkjente fuglearbeid etter dagens slutt.

Krabbenesmyra's B- Odine, gjorde sine saker meget godt og hun fikk etter 2 fuglearbeid med reis, en meget sterk 3vk.

Tidligere i vinter har Odine stilt en gang i Ak. Dette endte med en sterk 2 Ak.

Gratulerer så mye til Steinar Bøe og Krabbenesmyra's B- Odine meg sterke resultater på noen få starter denne vinteren.

 

28.03.16

Strålende påskedager- til klubbmesterskap i Nordtroms Fuglehundklubb.

Det har vært ei flott påske for oss her i Nord. Vi har vært heldige med masse besøk av famile og ikke minst har vi stort sett hatt besøk av Sola gjennom hele påsken.

Årets påske ble avsluttet med det tradisjonsrike klubbmesterskapet til Nordtroms Fuglehundklubb. Erle Marie ble med meg på Klubbmesterskapet, hvor vi stilte med Krabbenesmyra's B- Mærka og Krabbenesmyra's C-Mei i AK. Begge hundene gjorde en meget god figur og fikk godkjente fuglearbeid i hard konkurranse med 14 av klubbens AK hunder. Mærka hadde et fuglearbeid med djerv reis, hvor hun ble litt urolig og endte til slutt som nr. 4. C-Mei, gikk som ei kule og fikk et flott fuglearbeid uten reis. Hun ble tilslutt rangert som nr. 3.

Graatulerer til IS- Fight med en sterk 2 plass og P.Cella med klubbmesterskaptittelen.

Erle Marie var meget godt forøyd med dagen etter 12-13 km på ski og masse flotte hunder hun kunne studere :-)

 

18.03.16

For en VK- debut.

Knappe tre uker etter at Krabbenesmyra's Coffee (Svante) fikk sin 1. ak, var han i dag klar for sin VK- debut i NM- kvalifiseringen på Andenes. Etter endt dag fikk jeg rapport fra Svantes eier, Rune Pedersen om at Svante hadde gjennomført en glimrende debut. I første runde kunne Svante varte opp med et flott fuglearbeid uten reis. Det samme skjer i andre slipp, ingen minus og et søk av ypperste klasse gjør at Svante vinner sin VK- kvalifisering med god margin.

Gratulerer så mye til Krabbenesmyras Coffee(Svante), Rune og Ulrika med en fantastisk flott 1 VK.

Det blir utrolig spennende å følge dere videre under NM! Stå på og masse lykke til!

 

15.03.16

Det blei ei flott Jaktprøvehelg for Krabbenesmyra kennel.

På Tromsø hundeklubb, fuglehundgruppa sin jaktprøve, var det meningen at jeg skulle stille med min egen Krabbenesmyra's C- Mei og i tillegg føre Krabbenesmyra's Copper (Arex). C- Mei er høyløpsk og kunne derfor ikke stilles, men jeg har var så heldig at jeg fikk føre Arex begge dager. Arex viser seg fram som en meget god viltfinner og blir belønnet med 2 AK begge dager. Gunnar har ikke prioritert å jobbe med Apporten, så vi hadde dessverre ikke noe apportbevis. Hadde dette vært på plass, ville førstepremien vært innen rekkevidde. Apportreningen har høyeste prioritet hos Gunnar i tida framover. Arex har imponert stort. På sine 10 siste starter, har han hele 8 premier. Med en fordeling på 3 UK, 5x1 UK og 2x 2 AK. Gratulerer så mye til Gunnar og Arex!

 

07.3.16

Vi hadde planlagt å stille på Tromsøprøven med C-Mei kommende helg, men for ei drøy uke sia kom løpetida og vi er dessverre nødt til å utsette AK debyen til Arnøyprøven første helga i April.

De siste ukene har jeg jobbet hardt med apporten på C- Mei, som nå beynner å få det godt til. Legger ut en liten video fra kveldens Apporttrening.

 

 

 

 

 

29.02.16

Gratulere så mye til Rune Pedersen og Krabbenesmyra's Coffee- eller Svante som han kalles til daglig, med en meget sterk 1. AK. på Ofoten fuglehundklubbs prøve på Altevann. Det var en meget forøyd eier som ringte å fortalte at Svante, som første hund i C- kullet ble premiert i AK. Flere av hundene i kullet er straks klar for å vises frem på prøver. Vi gleder oss til en spennende vintersesong.

Selv har jeg vært i Harstad for å se på valpekull fra Kennel Falkåsen. Dette er et kull vi syns er så spennende at vi ønsker å ta en tispevalp fra. Disse valpene er leveringsklare i midten av april.

Gratulere så mye igjen til Rune, Ulrika og Svante!

 

 

03.02.16

Ikke så mye å skrive om for øyeblikket. Vi har begynt med forberedelsene til vinterens jaktprøver. Jeg har vært noen turer i fjellet og slik der ser ut for øyblikket er det enda litt å jobbe med, men vi nærmer oss for hver tur vi er ute. C- Mei er den som prioriteres denne vinteren og det hårete målet er å bli kvalifisert for VK. Vi jobber fremdeles med apporten, men det går stadig bedre.

Det blir ikke mange prøvestartene men første start blir 12-13 mars i Tromsø.

Ryktene sier også at det er flere av hundene i Krabbenesmyras C- kull som er i form og som vil bli å se på vinterens prøver. Vi gleder oss!

 

 

 

17.01.16

Etter mange måneder hvor jeg ikke har publisert noen verdens ting på min nettside. Håper jeg at jeg nå kan få litt tid til å følge denne opp. Ny jobb og mye annen aktivitet har gjort at jeg ikke har prioritert å følge opp nettsiden.

Nå er jeg i gang igjen og blant annet har jeg laget en egen laksefiskeside. Håper å fylle denne med mye spennende laksefiske sommeren 2016.

 

 

Copyright © Karl- Petter Johansen