Nyheter 2015

Krabbenesmyrakennel

- Oppdrett av Gordonsetter

 

www.krabbenesmyrakennel.com

Kontaktinfo:

Karl- Petter Johansen

krabbenesmyra@gmail.com

Tlf: 95222661

02.09.15

Høstjakta nærmer seg.

Etter en flott sommer, men mange store og små opplevelser, nærmer det seg høstens store høydepunkt for oss som ønske å komme oss på jakt.

Spenninga er stor og årets tellinger viser at det kan bli et godt rypeår her i Troms også i år.

Håpe å fylle hjemmesia med litt mer oppdatert informasjon ut over høsten.

 

Skitt jakt ønskes til alle sammen!

01.07.15

Sommer på gang...

Det nærmer seg sommer også her i nord.... i dag våknet vi til strålende sol og termostaten viste to siffret før kl 07.00 om morgenen.. Det har hvist ikke vært sånn de siste uken..

Sjøl har eg gjort unna to ferieuke i varmere strøk, og behovet for sol og bading er dekt for min del. Nå gleder jeg meg til å tilbringe fine stunder ved elvebredden og i elvebåten ut over sommeren.

 

C- Mei har vært på utstilling, mens jeg har vært på ferie. En stor takk til Magnhild Reiersen, som er så snill at hun bruker tid på å vise fram mine hunder på utstillinger. Du kan lese mer om Magnhild på www.reisajenta.net

 

Utstillingskritikken kan du lese her...

 

God sommer til alle sammen!!

 

01.06.15

Ny sesong og nye muligheter.

Sjøørretfiske i havet er i full gang og jeg har benyttet muligheten.

Våren byr på nye muligheter og i fra slutten av mai til ut juni er det flotte forhold for Sjøørretfiske i havet. Her i Nordreisa er det utrolig mange flotte fiskeplasser for sjøørret i havet. Sjøørreten er ofte storvokst og i utmerket kondisjon på den her tida av året.

Ikke minst gir det oss flotte opplevelser med fiske, sjø og friluftsliv.

 

Hjemmesiden er nå oppdatert med egne "Sjøørretsider" under fanen fiske. Les mer her.

 

19.05.15

Krabbenesmyra's Carbon ( Kapo) viser seg fram på utstilling!

Krabbenesmyra's Carbon ( Kapo) til Ari- Matti Joki har vært på utstilling i Finnland.

Kapo er en meget flott hannhund, som er veldig rasetypisk og har en flott bygning. På utstillingen i Finnland gjorde han reint bord i helga. Ari Matti skriver selv følgende. "Kapo win this weekend everything. He had Certification and was best dog in competition."

Gratulerer så mye til Kapo og Ari- Matti og Sanna Joki.

 

Jeg vet at flere hunder fra Krabbenesmyra's C-Kull er klar for utstillingssesongen, så det blir spennende å se om de er med å prege resultatlistene også her.

 

05.05.15

Krabbenesmyra's Copper ( Arex) vinner av Norgescupen i UK NGK.

Store gratulasjoner til Gunnar Marthinsen og Krabbenesmyra's Copper ( Arex), som ble vinner av Norgescupen i UK i Norsk Gordonsetterklubb.Arex har hatt en fantastisk vintersesong, som han kronet med å vinne Norgescupen. I vinter har han fått 8 uk starter og han han har hentet hjem 1x 3 uk og 5 x 1 uk. Alle sine premier har han fått på de 6 siste startene. De største gratulasjoner til Arex og Gunnar.

Team Krabbenesmyra har preget listen i UK cupen, hvor vi til sammen har 3 hunder blandt de 6 beste. Min egen Krabbenesmyra's C-Mei ble nr 4. med 1 x 3 uk, og 3 x 1 uk. C-Mei har også fått sine permier på sine 4 siste starter. Krabbenesmyra's Coffee (Svante), til Rune Pedersen ble nr 6 med 2x 3 uk, 1 x 2 uk og 2 x 1 uk. Det har vært jevnt og tett i toppen og mange gode hunder har vi kjempet mot. Artig at Gunnar og Arex til slutt trakk det lengste strået.

Nå startet jobben med å gjøre C-Kullet klart til utstilling, apporttrening og høstens store eventyr.

 

29.04.15

Krabbenesmyra's Coffee ( Svante) avsluttet sesongen med en ny 1 UK.

Rune Pedersen og Krabbenesmyra's Coffee ( Svante) tok turen til Saltfjellet for å avslutte prøvesesongen på Saltenfuglehundklubb sin Saltfjellprøven. Dette gjorde de på mesterlig vis. Fredag startet Svante i uk, og etter endt dag hadde han vartet opp med 2 fuglearbeid uten reis og 1 fuglearbeid med reis. Svante er komplett rolig i oppflukt og skudd på alle situasjoner. Når han i tillegg vartet opp med et gnistrende søk, får han sin velfortjente 1 uk. Gratulerer så mye til Rune og Svante.

Krabbenesmyra's C-Kull har på sine prøvestarter i UK, hentet hjem hele 21 UK premier, hvor av disse er 11x 1 uk, 5x 2 uk og 5 x 3 uk. Nå er sesongen over og vi gleder oss til å ta fatt på høsten med overgang til AK.

 

22.04.15

Altaprøven ble en knallhelg for Team Krabbenesmyra.

Krabbenesmyra kennel stilte med hele 4 hunder i Arctic Cup og vi var alle veldig spente på om vi kom oss videre til finalen. Etter at alle kvalifiseringspartiene var unnagjort var det dessverre ingen av oss som var med i finalen. Nærmest var Krabbenesmyra's Coffee ( svante) som kom på den sure 7 plassen. Krabbenesmyra's Copper ( Arex) var også nær ved å få seg finaleplass og ble nr 8 i sitt kvalifiseringsparti. C-Mei og Carbon hadde ikke dagen og var derfor ikke med til 2. runde.

Lørdagen og søndag ble det derfor starter i UK og AK for noen av hundene fra Krabbenesmyra kennel.

Krabbenesmyra's Carbon fikk 5 slipp og svært gode kritikker, men dessverre var det ikke fugl på hans parti. Carbon ble ikke stilt søndag.

Krabbenesmyra's Copper ( Arex) og Gunnar Marthinsen startet på samme parti som mine hunder lørdag og søndag. Arex er i storslag og imponerer med utmerkede søkskvaliteter og djerve fuglearbeid, så når alt klaffer kan det ikke bli annet en 1 premier. Arex hentet hjem 1 uk både lørdag og søndag. Etter denne helga har Arex 5 x 1 uk på sine 6 siste starter og han leder nå UK cupen i NGK. Gratulerer så mye.

Sjøl stilte jeg med Krabbenesmyra's C-Mei og Krabbenesmyra's B-Mærka i uk og ak lørdag og søndag. Lørdagen ble en utrolig flott dag, hvor Mærka fikset et fuglearbeid med reis, og i mangel på apportbevis ble rype lagt ut for apport. Dette var 2 gang Mærka apporterte kald fugl, noe hun gjorde utmerket. Med litt små minus på søk, ble hun likevel avsluttet med en meget sterk 2 AK, på sin første AK start.

Krabbenesmyra's C-Mei var i storslag lødag og søndag. Lørdag gikk hun gjennom hele dagen et utmerket søk, og fikk til slutt sin sjanse i det 100 minutt. Fuglearbeid med villig reis og komplett rolig i oppflukt og skudd. 1 uk. Søndagen viser hun igjen seg fra sin beste side , 1 fuglearbeid med reis og 1 uten reis. 1 uk.

Det ble en stooor helg for Team Krabbenesmyra. Nå venter storrøya på fjellvann i Reisadalen og Dividalen.

Krabbenesmyra's Coffe ( Svante) til Rune Pedersen har sine siste uk starter på Saltfjellet til helga. Det blir spennende å se om også han får en topp avsluttning på sesongen.

 

13.04.15

Krabbenesmyra's Copper ( Arex) viser form før Arctic Cup.

I helga har Gunnar Marthinsen og Arex vært på Altevannspørven for å spisse formen fram mot fredagens kvalifisering i Arctic Cup. Arex er en meget god viltfinner og viser nok en gang seg fram som en utrolig god viltfinner. Lørdagen var det utrolig tunge forhold i fjellet og Arex fikk ikke ut sitt potensiale søksmessing. Når sjansen på fugl kom, tok han som vanlig godt vare på denne og ordnet ett flott fuglearbeid med reis. Dette holdt til en sterk 3 pr. uk på lørdag.

På søndag var forholdene noe bedre og Arex og Gunnar fikk vist seg fram fra sin beste side igjen. Arex gikk hele dagen et storslagent søk og etter endt dag hadde han 1. fuglearbeid med reis og 1. fuglearbeid uten reis, som var godkjent. I tillegg hadde Arex 2 stander som dommer ikke fikk med seg og derfor ikke ble tellende. Ingen minus gjennom hele dagen, og Arex fikk nok en 1. pr. UK. På sine 4 siste starter er Arex premiert alle dager og han har 1x 3 uk og 3 x 1 uk.

Gratulerer så mye til Gunnar Marthinsen og Arex

 

Nå gjenstår siste finpussen før fredagens kvalifisering i Arctic cup hvor vi stiller med 4 hunder fra Krabbenesmyra's C-Kull:

Krabbenesmyra's Copper ( Arex) Gunnar Marthinsen

Krabbenesmyra's Coffee (Svante) Rune Pedersen

Krabbenesmyra's Carbon (Kapo) Ari- Matti Joki

Krabbenesmyra's C-Mei, Karl-Petter Johansen

Rapport kommer etter AC helga.

 

07.04.15

Fine påskedager er over for denne gang.

Årets påske er over for denne gang. Vi har vært så heldig at vi kunne feire den hjemme i Nordreisa med besøk fra gode venner. Gunnar Marthinsen med familie kom på besøk og vi har fått fine tuerer på fjellet med hunder, unger og resten av familien.

Påska blei avslutta med at Jeg og Gunnar tok med oss Børgsjiten's Diero, Krabbenesmyras Copper (Arex), Krabbenesmyra's B- Mærka og Krabbenesmyra's C-Mei på det tradisjonsrike klubbmesterskapet til Nord- Troms Fuglehundklubb 2.påskedag. Gunnar meldte seg inn i klubben tidlig om morgenen og var dermed et fullverdig medlem av klubben. Vi fikk men flott dag i fjellet, med fint vær og masse ryper. Hele 22 hunder stilte til start, fordelt på 8 uk hunder og 14 ak hunder.

Krabbenesmyra's C-Mei ble nr 2. i uk. Hun hadde et godkjent fuglearbeid uten reis. Krabbenesmyra's Copper (Arex) ble rangert som nr. 5 uten sjans på fugl.

Krabbenesmyra's B- Mærka klinket til og ble nr. 3 i AK. Hun fikk seg et "klubbmesterskapsgodkjent" fuglearbeid, hvor hun var "noe" urolig i oppflukt og skudd, men det ble likevel godkjent i klubbemsterskapssammenheng.

Mer fra klubbmesterskapet kan du lese her.

31.03.15

Krabbenesmyra's Carbon ( Kapo) med ny uk premie i Finland.

Ari- Matti Joki har i helga vært i Utsjoki og stilt på jaktprøve med Krabbenesmyr's Carbon (Kapo). Kapo viser at han er flink til å ta var på sine sjanser og ikke minst at han ofte kommer på premielistene. Denne helga blei det nok en 2 uk på Kapo og Ari- Matti Joki.

Kapo og Ari- Matti, viser at de er i form til Arctic Cup.

 

Dette var den 14 uk premien til Krabbenesmyra's C- kull så langt. Det blir spennende å se utfallet av resten av UK sesongen.

30.03.15

Krabbenesmyra's Coffee ( Svante) henter hjem nye jaktprøvepremier.

Rune Pedersen og Svante har vært på Andenes under NM- vinter helga. Svante viser igjen at han er flink å finne fugl og kommer nok en gang på premielistene. Svante hadde to starter denne helga og fikk 2 x 3 UK. Mye fugl, gode makkere og noen sjanser på fugl ble hinderet for at Svante fikk høyere premier. Rune er meget godt fornøyd med Svante og det han gjør i marka. På unge hunder varrierer dagsformen og noen dager er det ikke alt som stemmer. Nå venter en rolig påskeferie og finpuss av formen fram mort Arctic cup.

Gratulerer til Rune og Svante!

 

23.03.15

Krabbenesmyra's B- Odine fikk 3 VK i Espedalen.

I dag tidlig fikk jeg melding om at Krabbenesmyra's B- Odine til Steinar Bøe fikk sin første VK premie. Odine ble stilt på Hedemark og Opplands vinterprøve i Espedalen. Søndagen var det 1 dagers VK og Odine slo til med en 3 VK. Gratulerer så masse til Odine og Steinar. Odine er det første avkommet fra Krabbenesmyra's kennel som har premiert seg i VK.

 

22.03.15

Krabbenesmyra's Copper (Arex) med nok en 1UK.

Gunnar Marthinsen har de siste ukene vært superfornøyd med Arex på de få treningsturene han har fått i fjellet. I siste liten meldte han Arex på søndagen på Tromsø fuglehundklubbs jaktprøve. Litt " matching" før Arctic cup kan være lurt.

Arex viste seg fra sin beste side og i siste minutt slår han til med ett perfekt fuglearbeid med djerv reis på en stor rypeflokk.

Etter at dommeren hadde fått summet seg litt var det klart at Arex skulle få sin andre 1 UK så langt i vinter.

Gratulerer så mye til Gunnar og Krabbenesmyra's Copper ( Arex)

 

08.03.15

Ny jaktprøvehelg med gode resultater for Krabbenesmyra Kennel

Denne helga har 3 hunder fra Krabbenesmyra's C- Kull vært på jaktprøve. Alle disse har også hentet hjem nye premier.

Krabbenesmyra's Carbon ( Kapo) til Ari Matti Joki, har vært på vinterprøve i Utsjoki i Finnland. Kapo jobber meget godt uner tøffe forhold og mye vær. Etter endt helg kunne Kapo glede seg over en 2.pr.uk.

 

Selv har jeg vært prøveleder og deltaker på Arnøya. Krabbenesmyra's Canto og Krabbenesmyra's C- Mei. Har begge gjort en meget god figur og på lørdagen kunne begge hente hjem en velfortjent 3 UK. lette fugler og masse vind, gjordet det vanskelig i marka.

Søndag fikk C-Mei være hjemme og jeg skulle konsentrer meg om Ravdo. Tøffe forhold, masse vind og mye rype og et søk som ikke holdt nivået, da ble det dessverre ikke premie denne gang.

Jeg må si meg meget godt fornøyd med C- kullet. Denne vinteren er 5 hunder til start og alle disse har fått premie på jaktppøve.

 

02.03.15

En fantastisk jaktprøvehelg for Krabbenesmyra kennel er over.

Denne helga var det 4 hunder fra Krabbenesmyra's C- Kull som stilte til start på Tromsø Hundeklubb, Fulglehundgruppas vinterprøve. Det ble en drømmehelg, hvor 3 av disse fikk 1 uk og dermed også biletten til Arctic Cup.

 

Krabbenesmyra's Coffee ( Svante) til Rune Pedersen viser igjen at han er en stor viltfinner som tar vare på sine sjanser og søndags ettermiddag kunne de reise hjem med 1 uk og 2 uk. Kun reisen manglet for høyeste premie også på søndagen. Gratulerer så masse.

 

Krabbenesmyra's Copper ( Arex) til Gunnar Marthinsen ville ikke være dårligere, på søndag kunne han varte opp med et strøkent fuglearbeid med djerv avstandsreis og komplett ro. Etter en sterk dag i fjellet kunne de nyte en hærlig 1 uk.

 

Krabbenesmyra's C- Mei, som er min egen ville også være med på leken. Hun har i hele vinter vist at hun har nivået inne og vært nært på de startene hun har hatt. Søndagen skulle også hun lykkes og fikk sin velfortjente 1 uk.

 

Krabbensmyra's Canto til Daniel Larsen, stilte til start på lørdag. Canto ( Ravdo) fikk meget gode tilbakemeldinger, men hadde dessverre ikke dagen. Nye sjanser kommer på Arnøya til helga.

 

Det har vært en fantastisk prøvehelg for kennelen og utrolig artig at så mange av valpene fra C-Kullet har vist seg fram på prøve. Så langt er det 4 av 6 i C-kullet som har fått 1 pr. uk. Det viser at kullet er jenvt og innehar de egenskapene vi ønsket å få fram.

 

26.02.15

Klar for ny jaktprøvehelg.

Tromsø Hundeklubb, fuglehundgruppa arangerer jaktprøve i Tromsø til helga. Hele 4 hunder fra Krabbenesmyra's C-Kull er påmeldt til prøven.

Krabbenesmyra's Coffee ( Svante) til Rune Pedersen stiller på sin første start for sesongen, i tillegg stiller Krabbenesmyra's Canto og Daniel Larsen, Krabbenesmyra's Copper og Gunnar Marthinsen og min egen Krabbenesmyra's C-Mei. Rune Pedersen skal være fører på C-Mei på lørdag. Vi ønsker alle lykke til og håper at noen Arctic Cup billetter sikres denne helga.

 

16.02.15

Krabbenesmyra's Copper til Gunnar Marthinsen er HD- røndtget med A- hofter.

 

16.02.15

Årets første jaktprøve helg er over. I helga ble 3 hunder fra Krabbenesmyra's C- Kull stilt på jaktprøven til Karlsøy jff. Helga var preget av svært tungt føre og litt vanskelige forhold med lette ryper. Krabbenesmyra's Canto til Daniel Larsen hadde sine første jaktprøvestarter for både hund og eier. Lørdagen jobbet han meget godt uten å lykkes, søndag ble det noe tyngre og Canto sparte litt på kreftene, både dommer og fører kunne tenke seg at Canto tok mer tak i terrenget.

Krabbenesmyra's Copper til Gunnar Marthinsen startet på lørdagen, men han syns føret var svært tungt og kom seg ikke skikkelig i gang.

Lørdag ble Krabbenesmyra's C- Mei ført av Roger Tømmerholen, han kunne gi tilbakemeling om at hun hadde jobbet meget godt på det tunge føret og at hun hadde fått gode kritikker. Hun kom dessverre ikke for fugl. Søndag stilte jeg selv C- Mei. Hun jobbet meget godt gjennom hele dagen og fikk til slutt 90 min slipptid på svært tungt føre. Hun hadde topp karakterer og gikk for høyeste premie. Dessverre kan hundene ikke være overalt alltid, så de 3 gangene det var fugl i slippene hennes, endte det med makkers støkk.

Det var likevell veldig arti og se at hun har trøkk for format til å jobbe på så tungt føre. Jeg har stor tro på at hun kan få seg noen premier ut over vintern.

11.02.15

Det blir en spennende jaktprøvehelg for hunder fra Krabbenesmyra kennel. 3 avkom fra Krabbenesmyra's C- kull stiller til start på Karlsøy jff prøve på Ringvassøya. Det er Krabbenesmyra's Canto ( Ravdo), til Daniel Larsen, Krabbenesmyra's Copper ( Arex) til Gunnar Marthinsen og min egen Krabbensmyra's C- Mei. Jeg kan ikke selv være fører på C- Mei på lørdag, så hun skal førers av Roger Tømmerholen.

Flere sider begynner nå å ta form, men det er enda mye som skal på plass før alt er klart.

 

05.02.15

Trist melding fra Terje Kvilstad.

Krabbenesmyra's A- Cita til Terje Kvilstad har reist til de evige jaktmarker. Denne høsten har Cita's helse begynt å skrante, med forkalkning i rygg/ hofter og nå avrevet korsbånd i venstre kne var det beste at Cita fikk reise til de evige jaktmarker. En tung dag og en vanskelig avgjørelse for familien Kvilstad i Kongsvik. Krabbenesmyra's A- Cita var etter Trollheimen's Ronja og Glittersjøen's Syver. Cita var også Terjes første fuglehund, hun har vært en glimrende jakthund som Terje har hatt stor glede av. På jaktprøve har hun også viste meget gode egenskaper med 1x 2 uk, 1x 1 uk og 1x 2 ak.

 

04.02.2015

Bygging pågår. Ikke av nytt hus, men av ny hjemmeside er under oppbygning, jeg håper å få den ferdige siden klar så fort som mulig. Alle ledige kvelder tas i bruk for å få alt på plass.

Copyright © Karl- Petter Johansen